Lütfen bekleyin..



Başkan Müjdeci "İmam Abdullah, Hasankeyf ve bölge için çok büyük bir değerdir"

13 Haziran 2019, 08:45 - Okunma: 1476

İmam Abdullah’ı Anma ve Hasankeyf Festivali kapsamında, etkinlikleri muhteşem bir açılış gecesiyle başladı. Festival açılış programı nedeniyle açılış konuşmasını yapan Seyitler ve Ehlibeyt Derneği Başkanı Avukat Melik Müjdeci Seyyitler ve ehlibeyt mensupları olarak bölgede barış kardeşlik İslami ve insani değerleri bin yıldır yaşatmayı misyon edindiklerini belirterek 12 bin yıllık tarihe sahip olan Hasankeyf'te kültürlere, gelenek ve göreneklere sahip çıkmak için burada olduklarını belirtti

VATANDAŞLAR PROGRAMI İLGİYLE TAKİP ETTİ

 İlk gün sahne alan İkbal Aydın, ‘Anadolu Ehlibeyt Ezgileri’ ile büyük performans sergiledi. Daha sonra sahne alan Cemo, 5 dilde eserler seslendirerek büyük beğeni topladı. Ahmet Kaya’nın yorumlarını seslendiren Ozan Yusuf izleyicileri mest etti.

Batman Seyitler ve Ehlibeyt Derneği Başkanı Avukat Melik Müjdeci açılış konuşması yaparak 1.300 yıllık İmam Abdullah etkinliğini 3 yıl aradan sonra tekrar canlandırmanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Müjdeci “Mezopotamya’ya gelen ilk ehlibeyt önderi olan, Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Hz.Ali’nin yeğeni ve damadı olan İmam Abdullah, Hasankeyf ve bölge için çok büyük bir değerdir. Bu nedenle hem bu büyük zatı anmak ve Hasankeyf’i tanıtmak için çalışıyoruz. Festival havasında geçen bu etkinliklere birbirinden değerli sanatçılarımızla halkımızla buluşuyoruz. Hasankeyf’i yaşıyoruz ve Hasankeyf’e her dönem sahip çıkıyoruz. İnsanlığın ve medeniyetin beşiği olan antik kent bu tür etkinliklerle, kültürel ve sosyal aktivitelerle anılmalıdır. Çünkü Hasankeyf yeryüzü uygarlığının kültür beşiğidir” diye konuştu.

Başkan Müjdeci konuşmasının sonunda Hasankeyf'in sadece bölgemizin değil, insanlık tarihinin doğanın ve kültürün mirası olduğunu, Tarihin doğanın ve Kültürün iç içe geçtiği kıymetli şehir olan Hasankeyf'in korunmasının her türlü menfaatin ötesinde, Hasankeyf için henüz geç olunmadığını eğer şartlar zorlanırsa bir çözüm bulunabileceği inancında olduklarını belirtti.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlhan müjdeci
1932 gün önce
SEY DER başkanı sevgili yiğenim göstermiş olduğun hizmetlerden dolayı seni kutlar başarılarının devamını dilerim
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=