Lütfen bekleyin..



“Kültürel mirasımız sular altında kalamaz”

09 Haziran 2019, 15:10 - Okunma: 744

Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf’in, Ilısu Barajının sular altında kalmaması için 3. Hasankeyf Küresel Eylem Günü, Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Hasankeyf’te bir araya gelerek kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.Basın açıklamasına Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz,

 İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, HDP Yöneticileri, İngiltere Avrupa Parlamentosu üyesi Tulie Ward, Sivil Toplum Örgütler temsilcileri ve çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Hasankeyf’in girişinde Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi ‘Hasankeyf Kültürümüz, Dicle Doğamız’ pankartıyla yapılan basın açıklamasında, UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde bulunan ve Ortadoğu’nun en sulak alanı içerisinde yer alan Mezopotamya’nın 12 bin yıllık bir tarihinin bulunduğuna ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkat çekildi.
Hasankeyf’in sular altında kalmaması için basın açıklaması öncesi konuşan Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, Hasankeyf’ten adeta intikam alırcasına yok edilmek istendiğini, buna da birçok Uluslararası ülkenin sessiz kaldığını söyledi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=