Lütfen bekleyin..



Aktaş ve Deyan aileleri barıştırıldı

02 Haziran 2019, 00:05 - Okunma: 1872

Kozluk İlçesi Arıkaya Köyüne bağlı Yemişlik Mezrasında husumetli iki aile arasında iki yıldır süren husumet ve kan davası; Tosunpınar, Avağ ve Ataç ailelerinin girişimleri, Vali Hulusi Şahin ve Kaymakam Osman Bilici’nin araya girmesiyle düzenlenen barış yemeğinde noktalandı.

Serçem Düğün Salonunda düzenlenen sulh-barış yemeği programına; Vali Hulusi Şahin, Kaymakam Osman Bilici, kurum yöneticileri, muhtarlar, alimler, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan sulh-barış yemeği programı; İlçe Müftümüz Hasan Serçe’nin konuşması, Aktaş ve Deyan ailelerinin sulh-barış merasimi, sulh-barış duası ve Vali Hulusi Şahin’in konuşmasıyla devam etti.


KUR'AN-I KERİM'İN ALTINDAN GEÇEREK BARIŞTILAR
Sul-barış programında; husumetli Aktaş ile Deyan ailelerinin fertleri, Kur'an-ı Kerim’in altından dualar ve salavatlar eşliğinde tek tek geçerek birbirleriyle tokalaştı ve birbirlerine sarıldılar. Sulh-barış programında konuşan Vali Hulusi Şahin; Peygamber Efendimizin, 1400 yıl önce “Veda Hutbesi”nde cahiliye devrinden kalan kan davalarını ayakları altına aldığını, kaldırdığı ilk kan davasının Abdulmuttalib'in torunu İlyas Bin Rabia'nın  kan davası olduğunu, bu mübarek Ramazan gününde, mübarek Cuma gününde ve mübarek Kadir Gecesi’nde imanımızın, inancımızın ve ahlakımızın bize emrettiği için burada olduğumuzu,  Aktaş ve Deyan ailelerinin Kur’anı-ı Kerim’in emri ve peygamberimizin sünneti gereği bu gün burada hepimizin huzurunda söz vererek bu husumeti ve kan davasını geride bıraktıklarını ifade ederek bu tür husumet ve kan davalarının bir daha bu topraklarda yaşanmaması dileğiyle barışın gerçekleşmesinde aracılık yapanlara ve  emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=