Lütfen bekleyin..



Malkoç'tan Adalet ve Ombudsmanlık Konferansı

30 Mayıs 2019, 15:35 - Okunma: 607

Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Adalet, Ombudsman ve Üniversiteler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ombudsmanlık kurumunun işlevine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batman Valisi Hulusi Şahin ve Rektör Prof. Durmuş Aydın’ın ardından konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile birlikte hak ve hürriyetler açısından iki tane temel müessese geldiğini belirterek,  "Bu Müesseslerden bir tanesi Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı, diğeri de Kamu Denetçiliği Kurumu. Bunlar hak arama kültürünü yaygınlaştırmış olan müesseselerdir Kurulmasındaki hedef devletle, idareyle insanlar arasındaki ilişkide sorun çıktığında, sıkıntı oluştuğunda, problem oluştuğunda insanımız, vatandaşımız mahkemeye gitmesin, bu kuruma başvursun, bu kurum da işini çözsün. Kuruluş gayesi bu.” Dedi.
Öte yandanKamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Vali Hulusi Şahin'e de nezaket ziyaretinde bulundu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=