Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te 4 BTÖ mensubu yakalandı

29 Mayıs 2019, 14:33 - Okunma: 780

İlimiz Hasankeyf ilçesinde, aralarında geçen yıl Mardin'de düzenlenen ve 8 askerin hayatını kaybettiği bombalı saldırının failinin de bulunduğu 4 kişi düzenlenen operasyonla sağ olarak yakalandı..Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada “28 Mayıs 2019 saat 00.15 sıralarında İnsansız Hava Araçları tarafından 2 BTÖ mensubunun tespit edilmesi üzerine bölgeye Jandarma Özel Harekat

ve Polis Özel Harekat Timleri ve ATAK helikopterleri sevk edildi. Saat 14.00 sıralarında BTÖ mensupları saklandıkları sığınakta kıstırıldı. PÖH ve JÖH Timlerinin başarılı operasyonu ile 4 BTÖ mensubu silahları ile birlikte sağ olarak ele geçirildi. Yakalanan teröristlerin Gercüş Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı araca yönelik 04 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve 8 askerimizin şehit olduğu EYP saldırısının failleri olduğu tespit edildi.Bölgede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.” Denildi. 
Öte yandan Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Hasankeyf ilçesine bağlı 2 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının da kaldırıldığı bildirildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=