Lütfen bekleyin..



Akparti 27 Mayıs darbesini kınadı

28 Mayıs 2019, 17:41 - Okunma: 732

27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan askeri darbenin yıldönümünde AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Akparti İl binası önünde yapılan açıklamaya Ak Parti İl Başkanı A. Akif Gür, Yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde konuşan İl Başkanı Akif Gür, “59 yıl önce, 27 Mayıs 1960’ta bir darbe oldu.

Bu darbe 23 yıllık CHP hükümetini muhalefete düşüren bir darbeydi. Sonrasında yaşanan gelişmelerle ülke zulüm düzenine dönüştü, darbeler zulüm düzeni olarak anılmaya başladı. Bizim bugün burada toplanmamızın sebebi, 27 Mayıs 1960 darbesinin 59’uncu yıldönümünü tekrar hatırlatmak ve zulüm düzeninin karşısında dimdik durduğumuzu haykırmaktır” dedi. 

Gür’ün ardından basın açıklamasını İnsan hakları Birimi Başkan Yardımcısı Hüseyin Altun okudu. 27 Mayıs Darbesinin milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olduğunu belirten Hüseyin Altun, demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanet olduğunu söyledi. Altun, “Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=