Lütfen bekleyin..



HDP ve DBP’li Kadınlardan açıklama

19 Mayıs 2017, 12:04 - Okunma: 1712

HDP ve DBP’li kadınlar dün parti binasında basın toplantısı düzenlediler. HDP’li kadın vekillerin vekilliklerinin düşürülmesi nedeniyle siyaset haklarının elinden alındığını belirttiler. Toplantıya HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, DBP il eş başkanı Nurten üzümcü ve kadın örgütleri temsilcileri katıldı. HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgözün okuduğu basın açıklamasında kadın siyasetine vurgu yapılarak “Bizler Toplumsal muhalefetin önünü açtık.

Çığ gibi yağan kötülüklerle en küçük hücrelerine kadar dumura uğratılmaya çalışılan özgürlükçü eşitlikçi toplumsal dinamiklerin önünü açtık. Direnmenin, itirazın ve sokağın gücünü bir kez daha hatırlattık. Bizi yok sayanlara, dosta düşmana biz varız, buradayız, gözardı edemeyeceğiniz bir güç ve iradeyiz. Toplumda ve yaşamda söz sahibiyiz, bize rağmen karar alamaz, siyaset yapamazsınız dedik. Şurası hiç unutulmamalıdır ki biz bütün bunları on yıllardır mücadele ederek kazandığımız eş başkanlık kurumuna, siyasette kadın temsiliyetine ve kurumlaşmasına, yerel yönetimlerimize, kadın kurum ve derneklerine yönelik ağır saldırılar sonrasında yaptık.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=