Lütfen bekleyin..



Yeni eş başkanlardan çok özel açıklamalar

26 Mayıs 2019, 14:37 - Okunma: 955

Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’a yaptığı ziyarette, Belediyenin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.PERSONEL ALMAMIZ ENGELLENİYOREş Başkanlar, belediye hizmetleri ile ilgili bilgi verirken “31 Mart Seçimleri sonrası, İŞKUR tarafından görevlendirilen 200 temizlik personeli geri çekildiğini

 ve 40 ekiple Batman’ı temizlemeye çalıştıklarını söyleyerek işçi alımlarının da bütçe yok denilerek Valilik’ten veto edildiğini belirttiler. Eş Başkanlar, önceliklerinin imar sorununu çözmek olduğunu belirtirken “En büyük engelimiz kaçak binalar. Batman, şehir görüntüsü alamıyor. Müteahhitlerin Batman’ı sürekli talana dönüştürmesi büyük sorun. Bizim, birinci görevimiz bir şekilde bunarın karşılarına çıkıp engellemek. Kaçak yapıya asla müsaade etmeyeceğiz. Kayyum döneminde verilen usulsüz ruhsatları da iptal edeceğiz” dedi.
DAĞITILAN EKMEĞİN PARASI ÖDENMEMİŞ
Belediyenin borçları hakkında bilgi veren Eş Başkanlar “Seçimden 5–6 ay önceden beri ödemeler yapılmamış. 10 Milyon elektrik borcu var. Vatandaşlara dağıtılan ekmeklerin parası verilmemiş, 1.500 Milyon TL borç birikmiş. Fırıncılara paralarını ödeyeceğiz. Ama tüm borçları birden ödeyemiyoruz. Kısım kısım ödeme yapacağız. Kayyum atandığında tek kuruş elektrik borcu yoktu. Kurumlara ve SGK’ya borcumuz yoktu. Sabri Özdemir, kredi alıp tüm borçları kapatmıştı. Kredi taksitleri düzenli ödeniyordu. Ama şimdi önümüzdeki tablo bu” dedi.


2 BİN 300 AİLEYE GIDA KOLİSİ DAĞITIYORUZ
İftar yemeklerinin amacına ulaşmadığını açıklayan eş başkanlar bunun yerine  2 Bin 300 aileye gıda kolisi dağıttıklarını açıklayarak “Komisyonumuz, tespitler yaparak, yoksul aileleri belirliyor. Bizim çöp ihalemiz bitiyor. Araç almamız gerekiyor. Araç alırsak 2 yılda gerekli tüm araçları alırız kendimizi amorti ederiz. Şuanda 30’a yakın otobüs ihtiyacımız var.” dedi.
ZİVER ÖZDEMİR’LE ÇALIŞABİLİRİZ
İluh Deresi sorununu çözmek istediklerini belirten Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz “İluh Deresini, mevzuat çıkararak Devlet su İşleri (DSİ)’nin yetki alanına aldılar. Bu kurumla ortak çalışmamız gerekiyor. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’e de sık sık basın aracılığı ile sesleniyorum. Batman’da 2 dönemdir milletvekilliği yapıyor. Kendileri de sorumluluk alsın. Biz de Belediye olarak elimizden geleni yapalım. Batman’ın hastalık ve kirlilik kaynağıdır. Ortaklaşa çözülebilecek bir projedir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=