Lütfen bekleyin..



İHD Kürt dil bayramını kutladı

15 Mayıs 2019, 15:27 - Okunma: 635

İHD Batman Şubesinde 15 Mayıs "Kürt Dili Bayram"ı düzenlenen toplantıyla kutlandı. İHD Şube Başkanı Av. Devran Yıldız'ında katıldığı toplantıda açıklamayı yönetim kurulu üyesi Fahrettin Asutay okudu. Açıklamada “Bu gün 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı.

Kürt entelektüel bilim insanı Mir Celadet Ali Bedirxan öncülüğünde 15 Mayıs 1932 tarihinde ilk Kürtçe dergi olan Hawar dergisi Şam ilinde yayın hayatına başladı. Kürtçe yazım dilinde bu tarihten itibaren Latin alfabeleri kullanılmaya başlandı. Biz insan hakları savunucuları, Türkiye Cumhuriyeti devletini Kürtçe dilini eğitimde ve kamusal alanda kullanımı ile ilgili serbestliği sağlayacak anayasal düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz. İnsan Hakları Derneği olarak tüzüğümüz de yer alan   ‘’ Herkesin anadilinde eğitim ve öğrenim görme hakkı ile anadilinde kamu hizmeti verme ve alma hakkını savunur.’’ İlkesine hareketle  Kürt halkının Kürtçe Dil Bayramını Kutluyoruz.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=