Lütfen bekleyin..



Tren seferleri de Uçak seferleride yetersiz!

14 Mayıs 2019, 14:43 - Okunma: 727

Önceki gün HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryakinin gündeme getirdiği tren seferlerinin artırılmasıyla ilgili soru önergesi gündemdeki yerini korurken, Batman’da uçak seferlerinin de yetersiz olması tepkiyle karşılanıyor. Ankara ve İstanbul Uçak seferlerinin Tek’e düştüğü İzmir seferlerinin geçtiğimiz haftalarda iptal edildiği Batman’da vatandaşlar duruma tepkili.

 Uçak seferlerinin yetersiz olması nedeniyle havayolu ulaşımlarını Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden yapmak zorunda kalan vatandaşlar Batman’daki uçak seferlerinin artırılması için yetkilileri göreve davet ettiler. Haftada 3 gün İzmir Batman arasında yapılan uçak seferlerinin dolululuk oranlarının yüksek olmasına rağmen iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar hem Uçak seferlerinin artırılmasını hemde Karayoluna göre daha ekonomik olan Tren seferlerinin de artırılmasını istedi.  
Batman Diyarbakır arası Güney ekspresinde 10 Tl, Diyarbakır Kurtalan Banliyo treninde ise 4.5 TL olduğu belirtildi. 
TİRYAKİ TREN SEFERLERİNİN YETERSİZLİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ
HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki Tren seferlerinin artırılması için Ulaştırma bakanına sunduğu önergede “Batman ve Diyarbakır arasındaki yaklaşık 100 km mesafe için en çok tercih edilen ulaşım yollarından biri demiryolu ulaşımıdır. Özel firmalarca yürütülen karayolu ulaşımının maliyetinin yüksek olması sebebiyle, hâlihazırda yoğun işsizlikle mücadele eden Batman halkı için tren seferleri, gündelik yaşamın idamesi açısından büyük bir önem arz etmektedir. Bu iki şehir arasında Bakanlığınızca sağlanan tren seferi hizmeti, bölgede yaşayan halk tarafından yoğun ilgi görmekte ancak günde 2 defayla sınırlı olması sebebiyle halkın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Tüm seferler tam yolcu kapasitesiyle yapıldığı gibi ciddi sayıda yolcu da yer olmadığından bahisle geri çevrilerek bu hizmetten faydalanamamaktadır. Başta öğrenciler ve memurlar olmak üzere iki şehir arasında sık yolculuk yapmak durumunda olan yurttaşlar ve güzergâh üzerindeki il ve ilçeler arası ticari hayatın hareketliliği açısından bir mağduriyet oluştuğu aşikârdır.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=