Lütfen bekleyin..



Tıp fakültesi hastanesi ticarethaneye döndü!

09 Mayıs 2019, 17:39 - Okunma: 978

Son zamanlarda sağlık alanında yaşanan yeniliklerin yanı sıra yolu Dicle Üniversitesi tıp fakültesine düşen hastalar yüksek fiyatlar ve ilgisizlikle karşı karşıya kalıyor. Bölgenin en önemli sağlık kuruluşu olan ve bölgenin tüm illerinden hasta kabul eden Tıp Fakültesi hastanesinde ameliyatlarda kullanılan medikal malzemeleri için vatandaşlardan yüksek ücret talep edilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Fakültede bir çok işlemin paralı olduğu dile getirilirken, adamı olmayana da gerekli ilgi ve alakanın gösterilmediği iddia edildi.
Geçtiğimiz hafta boyundaki Damar tıkanıklığı nedeniyle Batman’daki özel bir hastaneden Dicle Üniversitesi tıp Fakültesine kaldırılan annesi için yaşadıklarını anlatan Abdullah T. Tıp fakültelerinin ticarethaneye döndüğünü belirterek medikal ücreti adı altında vatandaşların mağdur edildiğini belirtti. 
Boyuna takılacak stent nedeniyle ameliyata girecek olan annesi için ameliyat öncesinde 7 bin TL para istendiğini belirten Vatandaş ödeme gücünün olmadığını söylemesine rağmen kendisinden medikal ücretinin alındığını ve doktorlar ile Medikalcıların anlaşmalı olduğunu belirterek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. 
Tıp fakültelerinin geçmişe döndüğünü ve adamı ile parası olmayana sağlık hizmetinin zor olduğunu belirten vatandaş başka hastaların mağdur olmaması için devlet büyüklerinden yardım istedi.    

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=