Lütfen bekleyin..



Milletvekili İpekyüz obrukları meclise taşıdı

09 Mayıs 2019, 13:33 - Okunma: 778

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Kozluk-Diyarbakır yolunda son bir ay içerisinde 3 defa meydana gelen obruklarla ilgili meclise soru önergesi verdi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen İpekyüz önergesinde şunları söyledi:

“Batman-Kozluk- Silvan Karayolunda, aynı bölgede ve son bir ay içerisinde, üçüncü defa obruk oluşmuş ve bu durum İran-Van-Bitlis-Muş-Diyarbakır güzergâhında önemli geçiş noktalarından olan ve çok sayıda araç tarafından kullanılan karayolu için ciddi ve ölümcül bir riski beraberinde getirmektedir. İlk olarak 6 Nisan 2019 günü Bıçakçı köyünde 12 metre derinliğinde ve 8 metre çapında bir obruk oluşmuş ve ihbar üzerine Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dolgu ile kapatılarak yol tekrar trafiğe açılmıştır; fakat 11 Nisan 2019 günü aynı bölgede bu sefer 5 metre derinliğinde ve 7 metre çapında yeni bir obruk oluşmuş ve bu obruk da dolgu yapılarak kapatılmıştır. Son olarak aynı bölgede 03.05.2019 tarihinde büyük çapta yeni bir obruk oluşmuştur. Obruklar sadece o güzergâhı kullanan araçlar için değil, o bölgede ikamet eden insanlar için de ciddi kaza riskleri barındırmaktadır. Bu sebeple bölge yaşayan halkın sorunlarının kalıcı bir şekilde çözülmesi ve can ve mal güvenliğinin sağlanması için çalışma yapılması elzemdir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=