Lütfen bekleyin..



Başkan Çelik, İstanbul’a çıkarma yapıyor

09 Mayıs 2019, 13:30 - Okunma: 607

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, iptal edilen İstanbul seçimleri için İstanbul’daki çalışmalara katılmak ve kolları sıvadı.Başkan Çelik yaptığı açıklamada: “Partimizin çatı adayını desteklemek ve seçim çalışmalarına katılmak için güçlü bir ekiple İstanbul’daki çalışmalara katılacağız.

 İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Karar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. YSK'ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var! YSK'ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediyelerinin çoğunu iktidar kazanınca sorun olmuyor. Kanunsuzluk her seçim için uygulanmalıdır. Sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK'nın kendisidir. “dedi

“YSK KENDİ KENDİNİ RED VE İNKÂR ETMİŞTİR”

YSK bu kararıyla kendi kendini red ve inkâr ettiğini belirten İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, “YSK, iktidarın kesin olarak emrine girmiş ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu YSK'dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır. Belli ki YSK İstanbul seçimlerini iktidar kazanana kadar yenilemeye devam edecektir. YSK verdiği kararla; bu mübarek Ramazan gününde, ilk iftar vaktinde sadece İstanbul halkının değil, tüm halkın iradesini hiçe saymış, hakkını yemiş, hukukunu çiğnemiştir. Dolayısıyla milletimiz bu haksız ve hukuksuz karara dahli olanlara hakkını helal etmeyecektir!” dedi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE SANDIK KURULLARI İNCELENSİN”

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Sayın Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçildiği 24 Haziran seçiminde de, sandık kurullarını incelemeyi düşünmüyor musunuz? Gerekçeniz “Tam kanunsuzluk” ise eğer, bunu yapmanız gerekir. Yok, gerekçeniz “Tam hukuksuzluk” ise Ramazan’ın ilk orucunu “Hak yiyerek” açmış olursunuz." Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü artık cesur insanlar var. İktidarın kibirden arınması gerekir. Ülkemizin milletimizin huzur ve refahı için hukuksal süreç tarafsız bağımsız bir şekilde işlemelidir.” diye konuştu

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=