Lütfen bekleyin..



İHD; “adil ve dürüst seçim ilkesi yok sayılmıştır”

09 Mayıs 2019, 13:28 - Okunma: 610

İnsan hakları Batman Şube başkanlığı İstanul seçimlerinin YSK tarafından ipta edilip yenilşnemesi hakkında bir açıklama yaptı. İHD açıklamasında “YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı aynı zamanda seçme ve seçilme hakkının siyasi bir müdahale sonucu yarı-yargı organı niteliğindeki bir kurul tarafından gasp edilebileceğinin örneğidir.

YSK yarı-yargı organı niteliği olan bir kuruldur, bir yüksek mahkeme değildir çünkü kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılamamaktadır. Kurulu oluşturan Yargıtay ve Danıştay’ın her türlü kararının koşulları oluşmuşsa bireysel başvuru yoluyla AYM’ye götürülebildiği bir yerde YSK kararlarının AYM’ye götürülememesi aynı zamanda anayasal bir garabet olarak varlığını sürdürmektedir. Nitekim kamuoyunu tatmin edici hiçbir gerekçe sunmadan Türkiye’nin en büyük kentinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar vermek bu sorumsuzluğun bir sonucudur.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=