Lütfen bekleyin..



Gözaltındaki HDP'liler serbest bırakıldı

01 Mayıs 2019, 12:21 - Okunma: 699

Batman M tipi Kapalı cezaevinde önünde oturma eylemi yapan tutuklu yakınlarına polis müdahalesinin ardından göz altına alınan ve aralarında HDP İl Eş başkanlarının da olduğu 22 kişi serbest bırakıldı. Gözalrındaki HDP İl eş Başkanı İkram İrgi ve il yöneticisi Mahir Beklevişin bulunduğu 22 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı..

Cezaevlerinde açlık grevinde olan mahkumların yakınları olan kadınlar, Batman M Tipi cezaevi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak istedi. Polisin uyarısının ardından yapılan müdahalede 25 kişi gözaltına alındı. Batman M Tipi Cezaevi önünde toplanan mahkum yakını kadınlara, HDP Batman İl Eşbaşkan Vekilleri İkram İrgi, Gülcemal Erdinç ve yöneticiler de destek verdi. Polisin, açıklama yapamayacaklarını belirtmesinin ardından müdahale başladı. Müdahalede aralarında HDP Batman İl Eşbaşkan Vekilleri İkram İrgi, Gülcemal Erdinç ve İl Yöneticisi Mahir Bekleviş ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolleri yapılmak üzere Bölge Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından otobüslere bindirilen gözaltındaki kişiler, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. Gözaltına alınan 25 kişinin kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakıldılar.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=