Lütfen bekleyin..



“Batman’ı her yönüyle tanıtmak istiyoruz”

28 Nisan 2019, 17:28 - Okunma: 967

Batman Üniversitesi ile Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği(USED) işbirliği ile 2 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" için hafta sonu kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Rektör Aydın Durmuş, USED Batman Şubesi Başkanı Osman Bağaç ile düzenlediği basın toplantısında tüm vatandaşları panele davet etti.

Panele konuşmacı olarak Elazığ eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Öğretim Üyesi Dr. Peter Jonathan Starr ile Hacı Yaver Çerçi katılacak.
Merkez Kampus toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Durmuş, Batman'ı her platformda en iyi şekilde tanıttıklarını belirterek hedeflerinin Batman’a Tıp Fakültesi kazandırmak ve kentin bir ekonomi kenti olmasını sağlamak olduğunu belirtti. 


Rektör Durmuş konuşmasında " Batman artık terörle anılan değil, barışın, kardeşliğin ve huzurun kentidir. Batman bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Batman'da kızlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız artık akşam geç saatlere kadar rahatlıkla şehirde gezebiliyor. Batman’a YÖK ÖSYM merkezi kurdu. YÖK’ün bir sonraki kalite kurulu toplantısı Batman’da yapılacak. Batman’a bir ilgi var. Bizlerde yeni Kampus alanında yoğun bir ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Yeşil kuşak oluşturacağız. Bu çalışmamıza tüm Batman halkının desteğini bekliyoruz. 3 ilçemizde MYO kurduk, hedefimiz Gercüş ve Beşiri’yede MYO kazandırmaktır. Batman’a her yönüyle sahip çıkmamız lazım. Batman Üniversitesi olarak kentimizin uluslararası konferanslarla, sempozyumlarla, panellerle, fuarlarla, kültürel etkinliklerle anılsın istiyoruz."  
Tüm vatandaşları panele davet eden USED Başkanı Osman Bağaç ise, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Bitlisli ve ömrünü İslam bilim tarihine adamış bir bilim adamı olduğunu söyledi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=