Lütfen bekleyin..



HDP’den gözaltılara tepki

24 Nisan 2019, 16:57 - Okunma: 1239

Halkların Demokratik Partisi Batman İl Başkanlığı açlık grevleri için önceki gün cezaevi önünde eylem yapmak isteyen kadınların gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP Batman İl binası önünde yapılan basın açıklamasına Belediye eş başkanı Mehmet Demir, Songül Korkmaz, HDP İl Başkanı İkram İrgi, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP İl Yöneticileri ve partililer katıldı.

Açıklama nedeniyle HDP önündeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.


Açıklamada ilk olarak konuşan HDP Batman İl Eşbaşkanı İkram İrgi HDP yöneticileri olan Halit Ergin’in geçtiğimiz günlerde evine yapılan polis baskınında gözaltına alındığı sırada maruz kaldığı şiddete ve önceki gün Batman M Tipi Cezaevi önünde tutuklu ailelerine yapılan polis müdahalesinde annelerle birlikte gözaltına alınan HDP yöneticisi Misal Tosun’un maruz kaldığı kötü muameleyi aktararak duruma tepki gösterdi. İrgi açıklamasının sonunda ise AKP hükümetine tecridin kaldırılması ve çözüm sürecine tekrar dönülmesi için çağrıda bulundu.
Daha sonra konuşan HDP Milletvekili Başaran ise annelerin sadece çocuklarının cezaevlerinde ölmemesi için sadece basın açıklaması yapmak istediğini ifade ederek gözaltılara tepki gösterdi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=