Lütfen bekleyin..



İHD ‘Annelere yönelik Polis şiddetini kınıyoruz’

23 Nisan 2019, 12:55 - Okunma: 528

İHD Batman Şubesi Kadın Komisyonu, Açlık grevine destek amaçlı eylem yapan Annelere yönelik yapılan Polis şiddetini kınadı.Yapılan açıklama şöyle “Çatışmalı bir coğrafyada yaşamak, acıları da beraberinde getiriyor. Böyle bir ortamda, en büyük acıyı da anneler çekiyor. Ancak öyle anneler var ki, acılarını özgürce yaşayamıyor,

özgürce paylaşamıyorlar. Kürt anneleri, işte tamda bu durumdalar. 19 Nisan günü Gebze cezaevi önünde çocukları ölmesin diye sessizce oturan annelere, polis TC devletinin altına imza attığı tüm sözleşmelere aykırı biçimde bir saldırı gerçekleştirdi. Anneler dövüldü, sopa ile itildi, taciz içeren küfür ve tehditlere maruz kaldılar. Olaydan bir gün sonra polis aynı saldırıyı Kızıltepe de gerçekleştirdi.

Bizler insan hakları savuncuusu kadınlar olarak amaçları sadece çocuklarının ölmesini engellemek, onların taleplerini dile getirmek olan annelere yapılan polis saldırısını kınıyor ve İçişleri Bakanını yaşanan bunca şiddet olayının ardından, istifaya davet ediyoruz. TC devletinin altına imza attığı sözleşmelere uygun davranmasını talep ediyoruz.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=