Lütfen bekleyin..



Batman’da Mevlid coşkusu

15 Nisan 2019, 13:08 - Okunma: 727

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca her yıl Otogar yanında organize edilen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" mevlidi büyük bir coşkuya sahne oldu. Pazaryeri Mahallesi Otogar yanında Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit, şiir ve ilahiler okundu.Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcıları, Batman İl Başkanı Davut Şahin

ile il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca çok sayıda âlimler, İslami cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.


Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi’nin de yaklaşık 900 kişiyi görevlendirdiği bildirildi.Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Hamdin Aslan yaptığı konuşmada, Müslümanların kurtuluşunun peygamberi anlamaktan geçtiğini belirterek, peygamber ahlakının, ilme ve alime sahip çıkmayı gerektirdiğini söyledi. Aslan konuşmasının devamında “Peygamber ahlakı; İslam’ın şiar ve sembol değerlerine sahip çıkmayı gerektirir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, Kudüs de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlemektedir. Peygamber ahlakı; İslam kardeşliğini önceler. Bu kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır. Her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti; ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlık altına alır.” Dedi. Kuranı Kerim, Mevlid, Dua ve salavatların getirildiği Mevlid etkinliği yapılan duayla son erdi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=