Lütfen bekleyin..



Koordinasyon toplantısında vatandaş mağdur olmasın talimatı

11 Nisan 2019, 17:44 - Okunma: 743

İl koordinasyon toplantısında Kurum müdürlerini dinleyen Vali Hulusi Şahin vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemin alınmasını istedi. Valilik Konferans salonunda yapılan toplantıya yeni seçilen Belediye Başkanlarının yanı sıra Kamu kurum müdürleride katıldı.

TEK YÖNLÜ DİYARBAKIR YOLUDA GÜNDEME GELDİ
Vali şahin Hasankeyf’teki 15 Mayıs’ta yapılacak olan taşınma öncesinde kurum yöneticilerinden eksiklik bırakmamalarını ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için işlerin titiz şekilde yürütülmesini istedi. Vali Şahin sık sık kazaların meydana geldiği ve ölümlerin yaşandığı Batman Diyarbakır istikametindeki 7 Km’lik yolun duble yol yapılması içinde konuyu toplantıda gündeme getirirken, Karayolları bölge Müdürlüğü yetkilileri bu yıl içinde kalan 7 KM’lik yolun duble yol yapılması için ilk kazmanın vurulacağı müjdesini verdiler. Vali Şahin kalan yolun tamamlanması için bir an önce çalışmaların başlamasını istedi.


GÖLETLER İÇİN TEKNİK EKİP OLUŞTURULACAK  
Vali Şahin ayrıca toplantıda aşırı yağışlar nedeniyle kentin yakınında bulunan göletlerdeki durumun incelenmesi içinde kurum yetkililerine talimat verdi. DSİ ve İl Özel idaresinin başta kanatlı Göleti olmak üzere diğer göletlerdeki durumun incelenmesi için teknik ekip kuracaklarını söylediler. Kentin diğer sorunlarından olan Ek OSB içinde ilan süreci başlarken, 30 parsel yatırımcılara tahsis edilecek.    
ILISU BARAJINDA 10 HAZİRANDA SU TUTULMAYA BAŞLANACAK
Toplantıda konuşan DSİ 16. bölge Müdürlüğü yetkilisi Vali Şahin’in sorusu üzerine ılısu Barajında su tutmanın 10 Haziran’da başlayacağını ve Ekim ayına kadar Hasankeyf yöresinde suyun ulaşmasını beklediklerini söyledi. DSİ yetkilisi Ilısu Barajının 5 yıl içinde kendini amorti edeceğini ve Dünyanın en büyük barajlarından biri olduğunu belirtti. Öte yandan Hasankeyfte duran tarihi eserlerin taşınma işininde dün itibariyle başladığı ve Hasankeyfteki dolgu çalışmalarının maliyetinin 124 Milyon TL olduğu dile getirildi.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=