Lütfen bekleyin..



Yavru Sincaplar yetkililere teslim edildi

11 Nisan 2019, 12:43 - Okunma: 559

Sason Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından doğada bulunan yavru sincaplar, Batman Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.Annesi tarafından terk edilen yavru sincapları okulda şırıngayla besleyen öğretmenler, Batman Çevre ve Orman Müdürlüğüne haber vererek yavru sincaplara bakmalarını istediler.

Bir kutunun içine pamuk koyan öğretmenler yavru sincapların sıcak kalmalarını sağladılar. Kutuya delikler açıp süt dolu şırıngalarla yavru sincapları beslediler. Yavru sincapları yetkililere teslim ederken öğrenciler sincaplardan ayrılmak istemedi.
ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI HAREKET
Yetkililer ise “Sincapların ekolojide çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdiler. Doğal ortamlarından alınıp evcilleştirilmeye çalışılması çok canice bir davranıştır. Empati kuramıyoruz ne yazık ki. Bir çocuğu yaşadığı yerden annesinden alınıp kaçırıldığını düşünün. Sincap yavrularında bu şekilde davranılmaktadır. Sincapların buldukları yiyecekleri doğası gereği saklama gibi alışkanlıkları var. Sakladıkları yiyecekler toprak altında zamanla filizlenip ağaç oluyorlar. Doğada gördüğümüz yabani hayvanları evimize götürüp evcilleştirmeyelim. Her şey kendi doğasında güzeldir. ” Dedi. Öğrenciler yavru sincapları yetkililere teslim ettiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=