Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te ‘Yaşama Yol Ver’ etkinliği

15 Mayıs 2017, 19:15 - Okunma: 1791

Sağlık İl Müdürlüğü Hasankeyf’te Yaşama Yol Ver etkinliği ve ilk yardım eğitimi gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi “112 Acil Sağlık, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 7/24 kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistemdir. 112 Acil Sağlık Hizmetinin Amacı: 112 Acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmaktır. Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir.

ÇAĞRILARIN %95’İ ASILSIZ
Ancak yapılan çağrıların %95 oranında asılsız olması münasebeti ile halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacı ile bu gibi özel gün ve haftalarda, İlk Öğretim Okullarımızda Kompozisyon Yarışmaları, çeşitli okul etkinlikleri, eğitimler, stantlar, pankartlar, tanıtımlarla çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri ile  Yaşama  Yol Ver diyoruz. ”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=