Lütfen bekleyin..



HDP’li eş başkanlar görevi devr aldı

08 Nisan 2019, 17:18 - Okunma: 1071

Batman Belediyesi yeni eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir 2,5 yıllık kayyum döneminin ardından Başkanlık görevini erbaneler, zılgıt, alkış ve sloganlarla devraldı.Başkanlar Batman halkının iradesine layık olmaya çalışacaklarını söylerken, makam koltuğuna oturmayacaklarını belirtip, koltuğu dışarı çıkardılar

Başkan Korkmaz ve Demir aralarında HDP Batman Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Ayşe Başaran,  HDP İl Yöneticileri, Barış Anneleri ve yüzlerce partiliyle birlikte görevden uzaklaştırılan Sabri Özdemir, Belediye çalışanları ile yurttaşlar tarafından belediye binası önünde çiçeklerle ve alkışlarla karşılandı. 
Belediye Başkanlık kapısı önünde, Belediye eski Başkanı Sabri Özdemir’in elinden mazbatayı alarak görev değişimi yapan Demir ve Korkmaz, burada coşkulu kitleyi selamladı. 


ÖZDEMİR; “ŞEFFAF HİZMET TEMEL ÖNCELİĞİMİZDİ”
Etkinlikte konuşan Sabri Özdemir görevden uzaklaştırılma ve başvurusunun reddedilmesini hatırlatırken, Batman Belediyesi’nde görevde oldukları sürece şeffaf hizmet yapmaya çalıştıklarını belirtti. Özdemir, Batman halkının demokratik cevabını sandıkta verdiğini söylerken, belediye başkanlarının ise bu onurlu görevi yerine getireceklerini ve onlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Partililer konuşmaların ardından Özdemir’i uzun süre alkışlarken, Özdemir ise adaylara mazbataları vererek görevini devretti. 


EŞBAŞKANLAR GÖREVE BAŞLADI
Daha sonra konuşan Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz: “Bizleri yalnız bırakmayan, gecesini gündüzüne katarak bu zorlu yolda destek olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Bizler de eş başkanlar olarak bugünden sonra bu onurlu halkın beklentilerine cevap olmak için, onlarla beraber zorlu yolda yürümek için elimizden gelen gayreti göstereceğimize söz veriyoruz” dedi.
‘BUGÜNDEN SONRA AZ KONUŞUP ÇOK İŞ YAPACAĞIZ’
Görev devrinin ardından konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir ise şöyle konuştu: “Bütün çalışmalarımızda adaletten şaşmayacağız. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturuyla hakkaniyetten ayrılmayacağız. Bugünden sonra az konuşup çok iş yapacağız. Beş yıllık belediye başkanlığımız süresince durmadan çalışıp, kentimize ve halkımıza hizmet edeceğiz.”dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=