Lütfen bekleyin..



Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu'nun adı görev yaptığı okula verildi

07 Nisan 2019, 15:25 - Okunma: 1072

İlimiz merkez 19 Mayıs İlkokulu'nda okul müdürü olarak görev yaparken 17 Mayıs 1994 tarihinde silahlı saldırısı sonucu şehit olan Okul Müdürü Sıtkı Abdioğlu'nun adı görev yaptığı okula verildi. 19 Mayıs İlkokulu,Valilik kararıyla, "Sıtkı Abdioğlu İlkokulu" olarak değiştirildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı okulun yeni tabelası düzenlenen törenle yerine asıldı.

 Okulda düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şehit öğretmenin ailesi katıldı. 
‘SITKI ABDİOĞLU YAŞAYACAK’

Tören sonrasında kısa bir konuşma yapan Vali, Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu eğitim camiasının kahraman şehidi olduğunu belirterek, "Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu'nu, bahçesinde şehit edildiği ve ömrünü verdiği okuluna ismini vererek yaşatıyoruz. Sıtkı Abdioğlu yaşayacak, çocukları ve torunlarıyla yaşıyor, okuluyla ve talebeleriyle yaşayacak. Onu şehit eden zihniyet ise yerin dibine battıkça, batacak. Sıtkı Abdioğlu ise fikirleriyle, idealleriyleve memleketiyle ilelebetpayidar kalacaktır" dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=