Lütfen bekleyin..



HASANKEYF’TE YENİ KONUTLAR İÇİN KURA ÇEKİLDİ

03 Nisan 2019, 12:31 - Okunma: 1110

Ilısu Barajı suyu altında kalacak olan Hasankeyf ilçesinde evleri sular altında kalan evler için TOKİ tarafından yeni konutlar inşa edildi. Antik ilçede yapımı tamamlanan 698 konut için kura çekim töreni düzenlendi.Hasankeyf’te spor salonunda gerçekleştirilen kura törenine Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Kaymakam Haluk Koç, Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ve çok sayıda aile katıldı.

 Törende konuşma yapan Milletvekili Ziver Özdemir yeni konutların hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek Hükümetin yaptığı çalışmalarla halkın mağduriyet yaşamayacağını ve hasankeyf'in kültürüne ve tarihinede sahip çıktıklarını ifade etti. Özdemir, “Hasankeyf’e ne kadar büyük yatırım yapılırsa yapılsın, önemli olanın Hasankeyflilerin mutluluğu ve huzurudur. Eğer mutlu ve huzurlu bir Hasankeyf oluşturabiliyorsak yapılan yatırımların bir kıymeti harbiyesi vardır” dedi.

Törende Hasankeyflilere hitap eden Vali Şahin,  Hasankeyf için yeni bir dönemin başlandığını ifade ederek, "Ilısu Barajı dünyanın en büyük projelerinden biridir. Hasankeyf'te dünyanın en büyük şehir nakillerinden, tarihi eser nakillerinden birini gerçekleştiriyoruz. Bu büyük proje çok büyük emeklerle büyük maliyetlerle bugüne geldi. Yeni bir şehre sahip olacağız. Bundan böyle bu güzel ve büyük projenin faydasını görmeye başlayacaksınız. Evlerin eksikleri en kısa sürede tamamlanacak.  Yeni evlerinize 15 Mayıs’tan sonra yavaş yavaş taşınacaksınız" diye konuştu. 

 Kısa bir süre içerisinde yeni bir Hasankeyf’in oluşacağını belirten Vali Şahin, "Öyle bir Hasankeyf ki sadece yerleşim yerleri, sokakları değil, tarihi eserleri ve turizm alanları da dantel gibi işlenmiş, nakış gibi oyalanmış, planlanmış ve o tarihi eserlerin sunumuyla gerçekten büyük miktarda turist çeken, dünyanın ilgi odağı olan bir Hasankeyf’e doğru gidiyoruz. Hasankeyf sadece Batman’ın değil, Türkiye’nin yüz akı olacak. Baraj gölünün etrafında tarihi eserler, tekne gezintileri, tarihi eserlerin restorasyonu ve sunumu, müzeler, otantik çarşılar hazırlanacak ve Hasankeyf bölgede parmakla gösterilen bir turizm destinasyonu olacak. Bunun Hasankeyflilere hem ekonomik olarak hem de prestij olarak çok büyük bir katkısı olacak. Hasankeyf sadece bölgenin sayfiye şehri olamayacak, turizm merkezi de olacak. Bunları çok kısa bir süre içerisinde hep birlikte inşa edeceğiz ve yaşayacağız. Bu güzel şehir hepinize hayırlı uğurlu olsun"  dedi.  

Noter huzurunda 698 hak sahibi için yapılan kura çekiminin ardından hak sahipleri yeni evlerini gezip, inceledi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=