Lütfen bekleyin..



AK Parti 5, HDP 4,SP 2 Belediye kazandı

01 Nisan 2019, 17:13 - Okunma: 1279

AK Parti Batman'da HDP'nin elindeki birçok belediyeyi kazandı. Batman merkezde HDP oyların çoğunu kazanırken, kesin olmayan sonuçlara göre ilçe ve beldelerin çoğunda ise AK Parti seçimin galibi oldu. Toplamda 262 bin seçmenin oy kullandığı Batman merkezde kazanan taraf HDP'nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz oldu.

AKP 5, HDP 4 VE SP 2 BELEDİYE KAZANDI
Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'nin elinde olan ve kayyumun atandığı Beşiri İlçe Belediyesini SP Adayı Sait Karabulut, HDP'nin elinde olan ve kayyumun atandığı Gercüş İlçe Belediyesini AK Parti Belediye Başkan Adayı Gündüz Günaydın, Hasankeyf İlçe Belediyesini AK Parti Belediye Başkan Adayı Abdülvahap Kusen, Kozluk İlçe Belediyesini HDP Belediye Başkan Adayı Ayhan Eren, CHP'nin elinde olan Sason İlçe Belediyesini ise  AK Parti Belediye Başkan Adayı Muzaffer Arslan kazandı.
HDP'nin elinde olan Balpınar Belde Belediyesini  AK Parti Balpınar Belde Belediye Başkan Adayı Hüseyin Geylani, AK Parti'nin elinde olan Gercüş Kayapınar Belde Belediyesini Saadet Partisi Belde Belediye Başkan Adayı Samir Özhan, Sason Yücebağ Belde Belediyesini AK Parti Belde Belediye Başkan Adayı Abdullah Bil, Sason Bekirhan Belde Belediyesi ile Beşiri İkiköpü Belde Belediyesini ise HDP kazandı. Buna göre Batman'da, HDP 4, AK Parti 5, Saadet Partisi 2 belediye başkanlığını kazanmış oldu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=