Lütfen bekleyin..



354 bin seçmen sandık başında

31 Mart 2019, 15:50 - Okunma: 933

Sabah saat 07’de oy verme işleminin başladığı Batman’da vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren mahalli idareler için oylarını kullanmaya başladılar. Katılımın yüksek olduğu Batman'da 354 bin 124 kayıtlı seçmen bin 265 sandıkta oy kullanıyor. Batman'da hasta ve yaşlıların oy kullanması için sağlık müdürlüğü ekipleri de adeta seferber oldu

Türkiye’de oy kullanma işleminin tamamladığı yer ilimiz merkeze bağlı Yolveren (Çınérya) köyü oldu. Yolveren'de yaşayan Muhtar Mehmet Alcu (81) ve 8'i köylü, 2'si sandık görevlisi kurulan sandıkta oyunu kullandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesi sonrasında yapılacak ilk yerel seçimlerde Batmanlılar, merkez belediye başkanı, kendi ilçelerinin belediye başkanını, belediye meclisi üyeleri ve muhtarları seçmek için 31 Mart Pazar günü sandık başına gidiyor. Kent merkezinde 262 bin 680 kayıtlı seçmen 802 sandık’ta oy kullanıyor. 

Batman Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda il ve ilçelerde görevli sağlık çalışanları tarafından Evde Sağlık Hizmetleri Araçları ve 112 ASH Ambulanslarıyla hastalarımız sandığa sağlıklı bir şekilde götürülüp oy kullandıktan sonra da hastalarımızın evlerine nakli yapılmaktadır31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Sağlık müdürlüğü sağlık ekiplerince 85 yatan hastanın hastanelerden,251 evde sağlık hastasının da evinden alınarak oy kullanacağı yere taşınma işlemleri sağlıklı bir şekilde titizlikle yürütüldü.Çalışmalarda 8 ambulans, 22 araç,84 personel ile oluşturulan 30 ekip, merkez ve ilçelerde hastaların vatandaşlık görevini yerine getirmeleri için yoğun gayret sarfettiler. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=