Lütfen bekleyin..



"“Kazananın, hizmet siyaseti olacağına kalpten inanıyorum”

30 Mart 2019, 04:31 - Okunma: 670

Yerel seçimlerine 1 gün kala basın açıklaması yapan AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin, “Halk iradesinin üstünlüğüne yürekten bağlı biri olarak, 31 Mart’ta kazananın, hizmet siyaseti olacağına kalpten inanıyorum” dedi. Güneştekin, yaptığı açıklamada ayrıca AK Parti’nin 11 maddelik Gönül Belediyeciliği manifestosuna da yer verdi.

“İnsan; Şehirler kurar. Yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Ama gönlü ancak, bir gönülde huzur bulur. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder. Bir gönüle girdiğinde kendini bulur. İşte o zaman gönülden gönüle köprüler kurulur.

Gönül tevazudur, kibir değil. Gönül azimdir, gayrettir, hırs değil. Gönül Rahmanın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir. Ve şehir de tüm bunların mekanıdır.

Sevgili hemşerilerim,

Bu yaklaşımla, emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas alan, hizmeti memur-işçi mesai süresiyle sınırlamayıp, 7 gün 24 saate yayan ve vatandaşın her derdine derman olmak için çalışan bir yönetim olacağız.

“TEVAZU, SAMİMİYET VE GAYRET İLE MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ” diyerek, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ” sözüyle milletimizin huzuruna çıktık. Halkımıza, yeni bir heyecanla ve yeni bir vizyonla şehirimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz.

Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak ve ardından şehrimizi AK Belediyecilik ile buluşturmaktır.

Çok kıymetli Batman halkı,

Yıllardır Batman'ın sorunlarını çözmek en büyük gayem olmuştur. Allah’ın izniyle dünyada markalaşan AK Belediyeciliğini ve Batman'ı hizmetle buluşturacak projelerimizi uygulama fırsatı bulacağım.

Batman'ın istihdam sorunu başta olmak üzere, kentsel dönüşüm, ulaşım, sosyal ve kültürel alanlarda, sorunlarımızı hep beraber çözeceğiz.

Belediyecilik, ancak hizmet odaklı olarak yapılabilir. Biz; kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese hizmet üretecek, inşallah Batman’ı hizmet belediyeciliği ile buluşturacağız.

Değerli dostlarım,

Size söz veriyorum. Davasına gönlümü koyduğum AK Parti’nin misyonu ile, her insana ADALETLE hürmet edecek, şehrin ve insanların maddi-manevi tüm varlığını kutlu bir EMANET olarak görüp sahip çıkacak, herhangi bir kesime ve kişiye değil sadece millete ve devletime SADAKAT göstereceğim.

Allah’ın izni ve desteklerinizle 31 Mart’ta sandıktan zaferle çıktıktan sonra Batman’ı hak ettiği yere getirecek 42 projemize ek olarak, sıralayacığım 11 maddelik manifestoya da sadık kalacağıma söz veriyorum.

1- ŞEHİR PLANLARI konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz.

2- ALTYAPI VE ULAŞIM konusu çözülmeden şehrimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, içmesuyu, yağmursuyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatlarıyla ilgili sorunları tamamen çözülmemiş mahalle bırakmayacağız.

3- KENTSEL DÖNÜŞÜM projelerini, şehrimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında, bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade, alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz.

4- BENZERSİZ ŞEHİR hedefimiz doğrultusunda, şehrimizin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Batman’ın, asli karakterlerini güçlendirerek, koruyarak yaşatmayı esas alacağız.

5- AKILLI ŞEHİRLER ile şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz.

6- ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER ile, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacağız. Şehrimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların çevreyi kirletmesine engel olacağız.

7- SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız.

8- YATAY ŞEHİRLEŞME yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacak. Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan şehrimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz.

9- HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Bilhassa, insanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini kullanacağız.

10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK yeni dönemde belediyemizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecek. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız.

11- DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER ile AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Batman’ımızı gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen bir şehir haline getireceğiz.

Halk iradesinin üstünlüğüne yürekten bağlı biri olarak, 31 Mart’ta kazananın, hizmet siyaseti olacağına kalpten inanıyor, sandıktan çıkacak sonucun milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=