Lütfen bekleyin..



Demokrasi Platformundan açlık grevleri açıklaması

27 Mart 2019, 17:38 - Okunma: 777

Batman Demokrasi Platformu, Batman Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda, Açlık Grevleri ile ilgi basın açıklaması yaptı. Yoğun ilgi gören açıklamaya HDP Batman milletvekili Rüştü Tiryaki, Belediye eş Başkan adayı Songül Korkmaz, İHD, Başkanı, HDP İl Başkanı, STK temsilcileri ve demokrasi platformu üyeleride katıldı.

Platformu Dönem Sözcüsü Ses Şube Başkanı Deniz Topkan tarafından okunan basın açıklamasında “Kürt sorunun çözümünün muhataplarıyla yapılabileceği gerçeği yok sayılarak anti demokratik uygulamalar üst seviyeye çıkmıştır. Bu sürece demokratik tepkilerin önü kapatılmıştır.

Tamda bu süreçte Hakkari milletvekili Leyla Güven ülke demokrasi üzerindeki tecride karşı açlık grevine başlamış ve hukukun bireysellikten çıkarılıp özüne göre uygulamalarına dönüşmesi için açlık grevine girmiştir daha sonraki süreçte bu açlık grevleri yayılarak cezaevlerine yansımıştır. Dün Batman cezaevinde de 40 kişinin süresiz açlık grevine dahil olduğu ve ülke genelin de sayının her geçen gün arttığı bilinmektedir. Bilindiği gibi uzun süreli açlığın; insan vücudu üzerinde çok olumsuz etkileri mevcuttur. Sürecin bir aşamasından sonra açlık grevlerine bağlı ölümlerin yaşanabildiği, geçmiş acı deneyimler bize göstermiştir. Bir kez daha ölümlere, Cezaevlerinden daha fazla cenazenin çıkmasına ve Açlık grevlerine bağlı kalıcı hasarlara tanıklık etmek istemiyoruz.” dediler

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=