Lütfen bekleyin..



Kütüphane Haftası Kutlandı

26 Mart 2019, 11:53 - Okunma: 630

55. Kütüphane Haftası Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, yıl içerisinde kütüphanelerden faydalanarak en fazla kitap okuyanlar ödüllendirildi.Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda 55. Kütüphane Haftası kutlamalarına dair bir etkinlik düzenlendi.

 Kitabın yaşamımızdaki önemine ilişkin slayt gösteriminin yapıldığı programa Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Yapılan konuşmalarda bilgi toplumu olma hedefinde kitap okumanın anlam ve önemine değinilirken, kitaba ve bilgiye ilgiyi artırmak ve teşvik etmek amacıyla İl Halk Kütüphanesi tarafından kayıtlı okurlar arasında son bir yıl içinde “En Çok Kitap Okuyanlara” ödülleri Vali Hulusi Şahin tarafından verildi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Alapala, Batman’da bulunan kitap sayısının 500 bini geçtiğini ve kitap okur sayısının yıl içerisinde 500 bin dolaylarında olduğunu ifade ederek yıl boyunca sınavlara hazırlanan kişilere soru çözüm hizmetinin verildiğini dile getirdi.Hafta boyunca devam edecek olan Kütüphane Haftası dolayısıyla yeni gelen kitaplarından oluşan kitap sergisi açılırken, kütüphaneye gelen kitaplar kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=