Lütfen bekleyin..



HDP: “yaşanan ölümler son bulsun”

24 Mart 2019, 15:17 - Okunma: 1176

HDP, tecride cezaevlerinde yaşanan ölümlere karşı basın açıklama yaptı. HDP Batman İl Örgütü tarafından seçim lokalinde basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasına Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Feleknaz Uca, Belediye başkan adayları Mehmet Demir, Songül Korkmaz, HDP İl Başkanı İkram İrgi ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Milletvekili Feleknaz Uca tarafından okunan basın açıklamasında “Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için DTK Eş Başkanı Leyla Güven 137 gündür, Hewler’de Nasır Yağız 125 gündür, Cezaevlerinde ilk grup siyasi tutsaklar 100 gündür, Strasbourg’ta ve Galler’dekiaçlık grevleri 98 gündür, cezaevindeki DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve vekilimiz Selma Irmak 68 gündür, 3 Mart’tan itibaren Dersim Dağ, 8 Mart’tan itibaren de Tayip Temel ve Murat Sarısaç vekillerimiz bedenlerini açlığa yatırmış durumdadır. Tecrit politikası cezaevlerinde ölümlere neden olmaktadır.
17 Mart 2019 tarihinde siyasi tutsak Zülküf Gezen, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla yaşamına son vermesinin, tecridi kırmak için Almanya’da 20 Şubat günü bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ın tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmesinin acısı halen taze iken Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ayten Beçet adlı kadın siyasi tutsak da tecrit politikalarını protesto etmek amacı ile dün sabah yaşamına son vermiştir.Tecridi kırmak amacı ile yaşamına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Beçet onurumuzdur. ” dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=