Lütfen bekleyin..



Vali Hulusi Şahin’in Kütüphane Haftası Mesajı

24 Mart 2019, 12:53 - Okunma: 1030

Vali Hulusi Şahin kütüphane hafta nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Şahin mesajında "Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayı’nın son haftası 'Kütüphaneler Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Tüm dünyada bilimin ve bilginin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir.

İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, bireysel ya da toplumsal olarak iyi, güzel ve başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi bilim üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.Son zamanlarda okullarımıza kazandırılan Z kütüphaneleri,ilçelerimizde yapılan modern kütüphaneler ileinşaat çalışması devam eden yeni İl Halk Kütüphanesinin fiziki kapasitesi ve kullanılan teknoloji sayesinde İlimizdeki kültürel etkinliklere ve eğitime önemli katkı sağlayacaktır. Eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha anımsatıyor,55. Kütüphane Haftası´nı kutluyorum." DEDİ. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=