Lütfen bekleyin..



Üniversitede Çanakkale şehitleri Anıldı

19 Mart 2019, 18:29 - Okunma: 796

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma günü kapsamında Batman Üniversitesi tarafından “Dirilişten Kurtuluşa, Bir Duruştur Çanakkale” konulu program Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.Programa, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra İl Spor Müdürü Halil Eren, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, STK Temsilcileri, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dua edilerek program başladı.“Dirilişten Kurtuluşa, Bir Duruştur Çanakkale” konulu programın açılış konuşmasını yapan RektöProf. Dr. Aydın Durmuş:” 104 yıl önce haçlıların açıktan ilan ederek yaptığı son savaş Çanakkale’dir. O zamanki en modern silahlarla donatılmış bu büyük haçlı ordusuna kim karşı koyuyor? İman dolu neferler. Anadolu’nun iman dolu, saf, temiz insanları. Çok şehitler verdik ama vatanımızı koruduk ve başka milletlerin uyanışına da vesile olduk. Anzaklar söylüyor, Çanakkale bizim bir millet olmamıza sebep oldu” dedi.“104 yıl geçiyor bir bakıyorsunuz yine aynı zihniyet Avrupa’da yok olmamış, bu sefer Yeni Zelanda da ortaya çıkıyor” diyen Rektörümüz Durmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bizler unutmuşuz tarihimizi, unutuyoruz. Çünkü öğretmiyoruz öyle şeyleri genç kuşaklarımıza. O teröristin silahının üzerinde öyle simgeler var ki, ben bir makine profesörüyüm tarihte de var olan o simgelerin hiç birini bilmiyorum, öğretmemişler bize hafızamız silinmiş.Sevgili gençler sizden ricam lütfen okuyun, aklınızı fikrinizi kimseye kiraya vermeyin. Okuyun, okuyun ki gerçekleri görün tarihten ders alın. Tarih tekerrürden ibarettir, ibret alın. “İbret alınsaydı tekerrür eder miydi?” diyor büyük şair. Demek ki ibret almıyoruz, tarih ha bire tekerrür ediyor.Abdülhamid’e yapılanlar bu gün tekrar uygulanmaya başlanıyor. 7 düvel bir araya geliyor aynı şeyleri aynı sistemi yapıyor.Camide sadece ibadet eden Müslümanlara kurşun sıkan onlara Arap mısın? diye sormuyor, Kürt müsün? diye de sormuyor, Türk müsün? diye de sormuyor sadece ve sadece Müslüman olduğu için ibadet ettiği için öldürüyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=