Lütfen bekleyin..



Üniversite'de Yeni Zelanda Şehitleri anıldı. terör lanetlendi

19 Mart 2019, 18:27 - Okunma: 733

Yeni Zelanda’daki iki camide Cuma Namazı’nı eda eden Müslümanlara yönelik yapılan hain terörist saldırı neticesinde şehit olan Müslümanlar, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Merkez Kampüs’te Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi ve helva dağıtıldı.

Taziyeye, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.“Sevgili öğrencilerim” diyerek öğrencilere seslenen Rektör Durmuş, “Bugün 18 Mart, çok önemli bir gün. Çanakkale’nin kutlu deniz zaferinin yıl dönümü. Ecdadın bu toprakları bize vatan yaptığı, bu toprakları kanla sulandığı ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu gösterdiği, Türkü, Kürdü Arabı ve tüm İslam âleminin bir yumruk olarak bir haçlı seferini durdurduğu günün 104’üncü yıldönümü. Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünü tebrik ediyorum, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Rektör Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bu yıl dönümünde geçtiğimiz Cuma günü yeni Zelanda da yine haçlı ruhu canlanarak elli Müslüman kardeşimizi katlettiler, bunu için bizde hem Çanakkale şehitlerine bir mevlit okutalım bir dua edelim taziye verelim hem de camide şehit olan kardeşlerimize taziye verelim ve dua okutalım istedik. Onların ruhuna ne yapsak azdır, biz onlara dua etmekle başlayacağız, inşallah bu dualarımız tüm İslam âleminin uyanışına, dirilişine ve tek yumruk olmasına vesile olur. Dualarımız şehitlerimiz için.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=