Lütfen bekleyin..



“31 Mart’ta cevabımızı sandıklarda vereceğiz”

19 Mart 2019, 18:33 - Okunma: 774

HDP Genel Başkanı Sezai Temelli önceki gün Batman’da Gercüş, Hasankeyf ve merkez buluşmasından sonra dünde Kozluk’ta miting düzenledi. Temelli Batman nevrozuna tüm Batman ve Kozluk halkını davet etti. Kozluk Üçyol’da düzenlenen mitinge HDP Eş genel Başkanı Sezai Temelli, Batman belediyesi eski başkanı Sabri Özdemir,

 HDP Batman Belediyesi eş başkan adayları Mehmet Demir, Songüz Korkmaz, HDP Kozluk Belediye başkan adayı Ayhan Eren, milletvekilleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.


“AÇLIK GREVLERİNE BİR ÇÖZÜM BULUNSUN”
Parti otobüsü üzerinden halka seslenen HDP eş Genel Başkanı Sezai Temelli konuşmasında önemli mesajlar verdi. Temelli “21 Mart'ta Batman'da yapılacak Newroz Bayramına Kozlukluların güçlü bir şekilde katılım sağlaması bekliyoruz. Bu ülkede Kürt sorunu çözülmediği müddetçe hukuksuzluk büyür. Kürt meselesi çözülmediği sürece hiçbir mesele çözülmez. Bugün Türkiye’de çözülmüş mesele var mı Allah aşkına sizlere soruyorum. Türkiye’de sorunlar Ekonomi’de siyasette, hukukta her geçen gün büyüyor. Bu meseleyi çözmek istiyorsanız gelin hep birlikte çaba sarf edelim. Açlık grevlerinin sona ermesi için adımlar atalım. Milletvekilimiz Leyla Güven bedenini açlık grevine yatırdı. Buradan onun sesine ses katalım. Mücadeleye mücadele katalım. Bu adalet ve hukuk mücadelesidir. 
Bugün Türkiye’de cezaevlerinde binlerce hükümlü tutuklu açlık grevinde bu açlık grevinde olan insanların çoğu artık yaşamını yitirme evresine girmiştir. Dün bir insanı kaybettik. Buradan Adalet bakanına bir kez daha sesleniyorum. Bu bir seçim malzemesi değildir. Burada söz konusu olan insanların canıdır. hukuku adalet meselesidir. Hukuk için bir an önce adım atmanız gerekiyor. Bizler hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Kürtlere defolup gidenlere cevabımızı 31 Martta sandıklarda vereceğiz. O sandıklara gideceğiz. Oyumuzla irademizle gücümüzle buradayız biz buradayız hiçbir yere gitmeyeceğiz diyeceğiz.”dedi. Genel Başkan Sezai Temelli ve beraberindeki heyet Kozluk mitinginin ardından Beşiri’ye geçti. Beşiri’nin ardından Kurtalan ilçesine geçti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=