Lütfen bekleyin..



Çilek seracılığına 1.5 Milyon TL Bütçe

18 Mart 2019, 12:42 - Okunma: 624

Valiliğin destekleri ile hazırlanan “Seracılığı Geliştirme Projesi” kapsamında İl Özel İdaresi tarafından % 100 hibe desteği ile Zorköy ve çevresinde bulunan köylerde seracılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla toplam 120 çiftçimize ısı muhafazalı sera naylonu dağıtımı yapıldı.

 Sason’da bu yıl 100 çiftçiye ikişer dekardan toplam 200 dekarlık yeni çilek üretim alanları oluşturuldu. Seracılık ve çilek yetiştiriciliğinin bölgede yeni olduğunu vurgulayan Vali Şahin, "Bu yıl Sason ilçemizde çilek yetiştiriciliğine 500 bin lira, Balpınar beldesi ve çevre köylerde seracılığı desteklemek amacı ile 1 milyon lira civarında bütçe ayırdık. Seracılığı destekleyeceğiz, seracılık geliştikçe bu bölgenin bir seracılık merkezi olacağına inanıyorum.  " diye konuştu.

MART AYI HALK GÜNÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan  Valİ Hulusi Şahin, Valiliğimiz tarafından düzenlenen ‘Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek,  vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya katılan vatandaşları tek tek dinleyen Vali Şahin, vatandaşların sorun ve taleplerinin incelenmesi ve gereğinin yapılması hususunda yetkililere talimat verdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=