Lütfen bekleyin..



Bakan Varank Batman'da sanayicilerle bir araya geldi

18 Mart 2019, 17:35 - Okunma: 840

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'ten karayolu ile Batman'a geldi. Bakan Varankı; İlimiz Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesi'nde; Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar ve siyasi parti yöneticileri karşıladı.

"MİLLİ EKONOMİ GÜÇLÜ SANAYİ"
Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, ilçe ve merkezde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Batman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Milli Ekonomi Güçlü Sanayi" programına katıldı.
TP Kristal park sosyal tesislerinde düzenlenen yemek programına; Vali Hulusi Şahin,  Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve sanayiciler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'ı İlimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Batman'ın genç ve yeni bir şehir olmasına rağmen, kentin güçlü bir sanayi kültürü ve bir girişimci ruha sahip olduğunu ifade etti. 


Vali Şahin, "Sanayi kenti olan Batman'da en büyük gücümüz ve avantajımız girişimcilerimizdir. Yüzde yüz doluluk oranı olan ve bir tek boş parselimiz olmayan bir organize sanayimiz var. Ekonomik sıkışıklığın olduğu bu dönemde bile İlimize yatırım yapmaya hazır yüzlerce sanayicimiz var. İlimizde faaliyette bulunan 200 civarında tekstil atölyelerinde yaklaşık 20 bin kişi çalışıyor. Bu sanayicilerimizin yarısı yeterli desteği aldıkları taktirde, 30 bin civarında bir istihdam yapacakları taahhüdünü veriyorlar. Bizim en kısa zamanda sanayicimize arsa üretmemiz gerekiyor" diye konuştu. 
Daha sonra sanayicilere hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, "Sizler ekonominin üretken gücüsünüz. Sizler yatırım yaptıkça, istihdam oluşturdukça ekonomide çarklar dönüyor. Hükümet olarak her zaman yanınızdayız. İş ve aş söz konusu olduğunda devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor ve etmeye de devam edecek.  Batman'da yeni iş imkanlarının oluşmasına katkı sağladık. Batman genelinde OSB ve Sanayi Sitelerine toplamda 95 milyon liralık bakanlık kredisi kullandırdık. Üretim alt yapısına yaptığımız bu yatırımla sanayicimizin ve esnafımızın üretim kapasitesini arttırdı, Önümüzdeki yeni dönemde de Batman OSB'yi genişletiyoruz. 61 hektarlık alanın alt yapı projeleri ve keşiflerini onayladık, bu yıl ihaleye çıkacağız. Batman OSB'deki yolların düzenlenmesi ve enerji alt yapısının iyileştirilmesi için de inşallah 2 milyon liralık bir kaynağı buraya göndereceğiz" diye konuştu.
Bakanımız, ziyaret ve incelemelerin ardından akşam saatlerinde tarifeli uçakla ilimizden ayrıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=