Lütfen bekleyin..



Bölge Üniversiteleri Batman Üniversitesi’nde Toplandı

15 Mart 2019, 17:38 - Okunma: 708

Yükseköğretim Kurumu Kalite Kurulu(YÖKAK), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 17 üniversitenin katılımı ile Batman'da toplandı.Batman Üniversitesi ev sahipliğinde, Yükseköğretim Kurumları Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımı ile Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından

 “Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sisteminin Yapılandırılması Ve Eğitim-Öğretim Alanında Kalite Süreçleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Muzaffer Elmas, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fehmi Ahmet Polat, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin erkan, Bölge üniversiteleri temsilcileri ve kalite kurulu üyeleri, Üniversitemiz akademisyenleri katıldı.

Kalite Kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki 17 üniversitenin rektör, rektör yardımcılarını ve kalite kurullarını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada çok güzel bir toplantı gerçekleştirildi. Kalite Kurulu başkanımız bizler de onore olduk, bizleri de yerinde gördü, çalışmalarımızı yerinde gördü. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üniversiteleri için faydalı bir çalışma oldu." ifadelerini kullandı.

Batman Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, üniversitelerden beklentilerinin verdiği diplomanın temsil ettiği kaliteyi sunması gerektiğini söyledi.

Üniversitelerin dünya ölçeğinde standartlara sahip olması gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Biz insanları yeni baştan bilgileri üzerine bir programla ölçme şansımız yok, bir bilgi veriyor olması lazım. Örneğin bir makine mühendisi, benim açımdan makine mühendisi adına bana referans olması lazım. Bu konuda bence üniversitelerimizde problem var. Bir standart tutturmak çok çok önemli. Bu standart dünya ölçeğinde bir standart olursa kesinlikle başarılı olunur ve işlerimize de yansır. Biz 'daha çok mezun verelim, okullarımız boş kalmasın' duygusu çok doğru bir duygu değil. Başaramayan kendi bilir, elenmelidir. Bir yerde bu sistem yoksa orada başarıdan söz edilemez. Belli bir kalitede eğitimi verelim, bu eğitimi alan mezun olur, alamayan kusura bakmasın. Bu sağlayamazsak biz bu sefer zor durumda kalırız."

YÖKAK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şuana kadar 115 üniversitenin eğitim, öğretim ve araştırma anlamında değerlendirildiğini söyledi.

YÖKAK'ın bağımsız bir kalite kurulu olduğunu vurgulayan Elmas, "Üniversitelerimizin dış değerlendirmesini yapıyoruz. Şuana kadar 115 üniversitemizi eğitim, öğretim ve araştırma anlamında değerlendirdik. Bu sene de 45 üniversiteyi değerlendirerek Haziran ayına kadar mezun veren tüm üniversitelerimizin dış değerlendirmelerimizi tamamlamış olacağız. Buraya gelme nedenimiz de bu değerlendirme kapsamındadır." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversitelerin rektör ve temsilcileri ile bir araya geldiklerini vurgulayan Elmas, şunları kaydetti:

"Onlarda hem bilgilendirme hem de özel olarak bu sene tüm üniversitelere bir mentör tayin ettik. Yani bu kalite süreçlerini takip edecek aynı zamanda rektörlerimizle de çalışacaklar. Böylece üniversitelerin kendilerini tanıtacak raporlarını çok iyi hazırlamak, saha ziyaretlerinin de buna uygun olarak daha uygun olarak geçmesini ve bunun sonunda da değerlendirme raporlarının da tüm üniversitelerimiz için sağlıklı ve gerçek verilere dayanmasını istiyoruz. Buralara gelelim ki sahalardaki durumu da görelim istedik."

Prof. Dr. Elmas, bu toplantıların devamı olarak yarın Siirt'te daha sonra da Şırnak ve Erzurum'da yapılacağını söyledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=