Lütfen bekleyin..



“Demokrasi ve barış mücadelesini yükselteceğiz”

12 Mart 2019, 18:10 - Okunma: 852

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Batman’da mitinge katılıp Gercüş ve Hasankeyf’te halkla bir araya geldi. Mardin’den karayoluyla önce Gercüş’e geçen HDP eş Genel Başkanı Temelli burada partililerle buluştuktan sonra Hasankeyf’e geçti. Hasankeyf’tede partililerle bir araya gelen Genel Başkan Temelli konvoy eşliğinde Nevroz alanında gerçekleştirilen mitinge katıldı.

 Kalabalık bir topluluğun katıldığı mitingte sanatçılar Nurcan Değirmenci ve Şerzat konser verirken, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, M. Rüştü Tiryaki’de halkı selamlayan birer konuşma yaptılar.  
ADALET BAKANINA AÇLIK GREVİ ÇAĞRISI
HDP Eş Genel başkanına DBP eş genel başkanı Mehmet Arslan, HDP’nin YSK tarafından başkan adaylığı red edilen Sabri Özdemir ve partinin üst düzey yöneticileride eşlik etti. Mitingte Belediye eş Başkan adayları Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz’da kalabalığa hitap ettiler. 


HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli konuşmasında " Yerel seçimler ne bu mücadelenin sonudur ne de bir başlangıçtır. Ama bu mücadelenin önemli bir etabıdır. Şimdi hep birlikte bu etabı da koşacağız. Bu etabı koşarken yine demokrasi ve barış mücadelesini yükselteceğiz. Bugün cezaevlerinde 300'ü aşkın arkadaşımız Leyla Güven'in direnişine ses veriyor. Onlara da selam gönderelim. Açlık grevleri barışçıl eylemlerdir. Bu eylemlerle tıkanan çözüm yolunu açmak istiyorlar. Hiçbir arkadaşımızın yaşamını yitirmesini istemiyoruz. Hepsi barış ve demokrasi mücadelesinin onurlu evlatlarıdır. Hiçbirini yitirmek istemiyoruz. Adalet bakanına çağrı yapıyorum.  Cezaevlerinde bu hukuksuz, adaletsiz uygulamalara son verin. Cezaevlerindeki kötü muamelelere son verin. Bir adalet bakanı olarak yasaları uygun görmezden gelemezsin. Hukuku yok sayamazsın. Yasalar ne diyorsa tüm hükümlüler için ne diyorsa gereğini yerine getir. Meşru ve demokratik taleplerimizi her yerde her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde,  insanlar binlerce yıldır bir arada yaşıyor. Kürt’üyle, Türk’üyle, Ermeni’siyle, Süryani’siyle tıpkı Batman’da olduğu gibi. Ve biz bir arada yaşama irademizi, her seferinde güçlü bir şekilde ortaya koyduk.” Diyen Temelli partililere müşahit olma çağrısı yaparak, "Sandıklarımıza sahip çıkalım, müşahit olalım. Her oy geleceğimize sahip çıkmaktır. Oylarımıza sahip çıkalım. Unutmayın, bizler umudun partisiyiz, Bizler yürüdükçe umut yürür, bizler yürüdükçe barışın yolu açılır." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona verdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=