Lütfen bekleyin..



“Yerel Yönetimde Söz Kadınların”

10 Mart 2019, 16:00 - Okunma: 611

Kadın ve Demokrasi Derneği Batman Temsilciği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında kadın muhtar adaylarını ağırladı. 10 Mart Pazar günü Öğretmenevinde verilen kahvaltılı söyleşide yazar ve siyasetçi olan Zeynep Alkış, Batman Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba, kadın dernek başkanları ve Kadem yürütme kurulu katıldı.

KADEM Temsilcisi Av Adile Gürbüz “Kadının hayatın tüm alanında bilgisiyle, manevi değerleriyle, kimliğiyle var olması için çalışmalar yürütüyoruz. Her kesimden kadının ve erkeğin desteğini yanımızda hissetsek de karar süreçlerinde, yerel ve kamu yönetimlerinde kadınların, gençlerin sayısının az olmasından kaynaklanan eksiklerin farkındayız. Şehrimizde eksiklerimizin tamamlanması, yanlışlarımızın doğruya dönmesi için nüfusun yarısını oluşturan kadınların 31 Mart Yerel Seçimlerinde muhtar olmasını, belediye ve il genel meclislerinde seçilmelerini önemsiyoruz. Bu seçimden sonra Batman’da birden çok kadını muhtar olarak göreceğiz. Tüm Batmanlılardan onlar için destek istiyoruz. Yerel yönetimde söz sırası kadınlarındır” dedi.

AK Parti Siyasi Hukuki İlker Başkan Yardımcısı ve yazar Zeynep Alkış ise “Kadınlar seçme ve seçilme hakkını 1930’da Belediye Kanunu'nunda meclis üyelik hakkı, 1933 yılına gelindiğinde Köy Kanunu’nunda yapılan değişiklikle muhtar seçilme hakkı, 1934 yılında milletvekili seçme ve seçilme hakkı kazandı. Buna rağmen başörtülü seçilme hakkını Kadınlar ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun çabasıyla 2013 senesinde yasal değişiklikle kazanabildi. Muhtarlarımızın çoğu erkek olsa da onların arkasındaki en önemli güç eşleri, kızları ve anneleridir. Batman’da ve bölgemizde artık güçlü kadınlarımızı muhtar olarak görmek istiyoruz. Herkese başarılar dilerim” dedi.

Muhtarlar Masum Padir ve Fahrettin Kağba ise tecrübe paylaşımında bulunarak kadın muhtar adaylarının sorularını yanıtladı.

KADEM Batman Temsilciği, seçim sonrası seçilmiş kadın muhtarları kutlama İçin ziyaret

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=