Lütfen bekleyin..



HDP’lilere yönelik gözaltılar protesto edildi

10 Mart 2019, 15:57 - Okunma: 751

Diyarbakır HDP İl binasının kapısı kırılarak yaşanan göz altılar ile ilgili HDP Batman İl örgütü tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.HDP Batman İl binası önünde yapılan basın açıklamasına Batman Milletvekilleri Feleknaz Uca, Dr. Necdet İpekyüz, HDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Dr. Mehmet Demir, HDP PM üyesi ve 2. Barış Grubu Sözcüsü Nurettin Turgut, Barış Anneleri ve partililer katıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlatmış olduğu açlık grevine dikkat çeken HDP İl Eşbakanı İrgi, “Destek için HDP Diyarbakır il binasında açlık grevine başlayan HDP Milletvekilleri ve yurttaşlara Diyarbakır il binamızın kapıları kırılarak müdahale edilmiş ve yedi arkadaşımız polislerce darp edilerek gözaltına alınmıştır. Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisi olan ve milyonların iradesi olan partimize yönelik yapılan bu anti demokratik ve faşizan yaklaşım kabul edilemez” dedi. 

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz de HDP Diyarbakır il binasına yapılanları protesto ederek, Türkiye’de her alanda hukuksuzluğun yaşandığını ifade etti. Milletvekili İpekyüz şöyle dedi: “Türkiye’de her alanda hukuksuzluğu yaşanıyor. Geldiğimiz noktada hukuksuzluk alenileşmiş; keyfi davranışlar ve uygulamalar her an karşımıza çıkmaktadır. En meşru talep olan barış talebi giderek terörize edilmektedir. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=