Lütfen bekleyin..



8 Mart Kadınlar günü mitingle kutlandı

08 Mart 2019, 18:23 - Okunma: 2403

HDP Batman Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Batman eski Şehir Stadyumu önünde miting düzenledi. 8 Mart kutlamasına çok sayıda kadın coşkuyla katıldı. Kalabalık sanatçı Pınar Aydınların şarkılarına eşlik ettiler.

Programda konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran kadın özgürlüğünün önemini vurgularken Leyla Güven'e dayanışma mesajı yolladı. Coşkunun hakim olduğu mitingde HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Barış anneleri adına Sultan Azboyu ve Belediye eş Başkan adayı Songül Korkmaz birer konuşma yaptılar. 

 “Yaşamak ve Yaşatmak, Haklarımız ve hayatlarımız için alanlardayız”, “Böyle gitmez kadınlar izin vermez” pankartlarının açıldığı alanda kadınlar yöresel kıyafetleri ile mitinge  katıldı. Mitingte konuşan HDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Songül Korkmaz 8 Mart’ın önemine değinirken, belediyeye atanan kayyumun kadın iradesini ve ismini tüm kurum ve tabelalardan sildiğine ve kadın kurumlarını kapattığını hatırlattı. Ne yaparlarsa yapsınlar 31 Mart’ta kadın iradesini ortaya koyacaklarını ve Batman Belediyesi’ni tekrar kadınlarla birlikte yöneteceklerini aktararak kapatılan kadın kurumlarını ise aktifleştireceklerini belirtti. Korkmaz son olarak ise Leyla Güven ve arkadaşlarını selamlarken, “Batman Ya Me Ye” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Korkmaz’ın ardından Bahar Kültür Merkezi Erbane Gurubu sahne alırken, Mitingde son olarak ise Sanatçı Pınar Aydınlar sahne aldı. Kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=