Lütfen bekleyin..



“Akparti kardeşliğin ve huzurun teminatıdır”

06 Mart 2019, 17:47 - Okunma: 790

Bir dizi ziyaret ve Akparti seçim lokalinin açılışı için Batman’a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yoğun ilgi gördü. Akparti’nin red, inkar ve asimilasyon Politikalarına son verdiğini açıklayan Bakan Gül, Akpartinin kardeşliğin, huzurun ve birliğin teminatı olduğunu dile getirdi.

BAKAN GÜL’E BATMAN’DA YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ
Tarifeli Ankara Uçağıyla Batman’a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü İlin yöneticileri ve partililer havalimanında karşıladı. İlk olarak Batman Valisi Hulusi Şahin’in makamında ziyaret eden Bakan Gül, daha sonra Batman adliyesine geçerek burada Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede’yi ziyaret etti. Bir süre Batman adliyesinde ziyaret gerçekleştiren Bakan Güldaha sonra Akparti Batman merkez seçim lokalinin açılışına katıldı. Açılış konuşmasını il Başkanı Akif Gür yaparken, daha sonra Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin ve Milletvekili Ziver Özdemir birer konuşma yaptılar. Ardından kalabalık bir topluluğa hitap eden Bakan Gül Batman’da oldukça önemli mesajlar verdi. 


“RED, İNKAR VE ASİMİLASYON POLİTİKALARINA BİZ SON VERDİK”
31 Mart seçimlerinin telafisinin olmadığını dile getiren Bakan Gül Batman halkından huzuru, kardeşliği ve birliği bozanlara oy vermemelerini istedi. Bakan Gül konuşmasında “ 31 Mart gecesi Batman’dan adayımız Murat Güneştekin’e güçlü bir destek istiyoruz. Akparti’nin tek bir dili vardır sevgi dilidir. Tek bir arzusu vardır Kardeşliğin, huzurun birliğin daim olmasıdır. Bizler Yunus Emre diliyle, Ahmedi Hani diliyle, Selahaddini Eyyübi ile Alpaslan ile bin yıl et ve tırnak gibi bir arada olmuş bir milletiz. Bizi hiç kimse ayıramaz. Birliğimizi kardeşliğimizi bozamaz. Akparti bu kardeşliğin teminatıdır ve teminatı olacaktır.” Diyen Bakan Gül daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü. “Türkiye’de Akparti öncesi millete tepeden bakan bir anlayış vardı. Devletle milletin kavga ettiği bir anlayış vardı. Millet daha önce ayrıma tabii tutuluyordu. Bu ülkede İnançlarından dolayı kimliklerinden dolayı hep horlanan insanlar oldu. Batman Kürt oldu diye horlandı, Batman dindar diye horlandı. Bir sağdan dayak yedi bir soldan yedi. Akparti geldi bu politikaları ayağının altına aldı. Hepimiz kardeşiz ve bu halka benim teminatımdır dedi. 
Bu haklar Benim Batmanlı kardeşimin anasının sütü kadar helaldir hakkıdır dedik. Biz hakları verdik. Red asimilasyon ve inkar politikalarına son verdik.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini Bakan Gül ve diğer partililer yaptı. Açılışa Batman eski Milletvekilleri Ahmet İnal, Afif Demirkıran’da katıldı.
Batman’da esnaf ziyaretine çıkan Bakan Gül taziyelere katıldıktan sonra akşam saatlerinde TP Kristal Parkta STK’larla yemekte bir araya geldi.   

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=