Lütfen bekleyin..



Birlik vakfının salı diriliş okumaları devam ediyor

06 Mart 2019, 12:09 - Okunma: 901

Batman Birlik Vakfı Şubesi’nde, Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı ve Genç Birliğin her hafta ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Diriliş Okumaları”nın bu haftaki konuğu İslam Mezhepleri Tarihçisi Muhammed Nurullah Gündüz oldu.M. Nurullah Gündüz’ün “İslam Mezheplerinin Doğuşu Ve Gelişimi” üzerine yaptığı konuşma yoğun ilgi ile karşılandı.

Gündüz yaptığı konuşmasında; “Mezheplerin ortaya çıkışı Peygamber Efendimizden sonraki tarihlere denk gelmektedir. Peygamber Efendimiz döneminde sahabelerin sorunları bizzat Peygamber tarafından çözüme kavuşturuluyordu. Sonra ki dönemlerde ise ortaya çıkan problemler Hz. Peygamber hayatta olmadığı ve vahiyle de kontrol edilemediği için problemlere dair farklı görüşler ileri sürüldü. Öne sürülen görüşlere Kur’an’dan ve hadislerden deliller getirilerek desteklendi. Ancak Kur’an-ı Kerim’de bazı ayetler müteşabih yani anlam açısından kapalı olduğu için herkes kendi ilmince bir sonuç çıkardı. Ve bunun neticesinde Kur’an’a ve Hadislere dayalı yeni görüşler ve mezhepler ortaya çıktı. Bu mezhepler içinden ise sahih İslam’a dayalı sadece dört hak mezhep ifrat ve tefrite kaçmadan kendini muhafaza etmeyi başarmıştır.” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından misafirlere çiğköfte ikramında bulunularak, M. Nurullah Gündüz’e Birlik Vakfı’nın çıkarmış olduğu “Ümmetin Kilit Taşı” dergisi hediye edilip programa son verildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=