Lütfen bekleyin..



İyi Parti Başkanı Çelik ‘Yerel basın desteklenmeli’

06 Mart 2019, 11:57 - Okunma: 841

İyi Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, kısa adı BİK olan Basın İlan Kurumunun yerel basına yönelik yaptırımları doğru bulmadığını ve bu karardan bir önce vazgeçilmesini istedi.Başkan Çelik; “Kendi imkânlarıyla resmi ilan almadan, reklam ve aboneleriyle ayakta kalmaya gayret gösteren 16 yerel gazetemizin daha fazla desteklenmesi gerekirken,

 alınan kararı yanlış buluyoruz. Yerel basın ulusal basının aynasıdır. Özellikle Batman yerel basını bölgenin ve Türkiye genelinde diğer illere oranla çok güçlü bir konumdadır. İYİ Parti olarak her zaman yerel basınımızın yanındayız. BİK’in bu kararı, yerel basını bitirme politikasının ikinci adımıdır. Bu kentin bürokrasisi, siyasi partileri, STK Başkanları, Platformlar, Oda Başkanları, Kentin dinamikleri, esnafları ve her kesim basına sahip çıkmalıdır. Mevcut sorunu İYİ Parti Genel Merkezimize rapor halinde sunup, meclisin gündemine gelmesi için girişimlerde bulunacağım. Yerel basın olmadan, kalkınmamız ve gelişmemiz söz konusu değildir. Özellikle resmi kamu kurum ve kuruluşların yerel basınımız için özel bütçeler çıkartıp daha çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=