Lütfen bekleyin..



Adaylığı red edilen Sabri Özdemir’den açıklama

26 Şubat 2019, 19:57 - Okunma: 809

31 Martta yapılacak olan seçimde HDP Batman Belediye eş Başkan adayı Sabri Özdemir Merkez İlçe Seçim kurulu tarafından adaylığının kabul edilmemesinden sonra yazılı bir açıklama yaptı.Sabri Özdemir yaptığı yazılı açıklamada Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve antidemokratik uygulamaların arttığı bu dönemde adaylığının açıklanmasından sonra

siyasi iktidarın kendisini engellemeye dönük bir çaba içine girdiğini ifade ederek şunları söyledi. “Karanlık kapılar arkasında aldıkları, hiç bir hukukta yeri olmayan, halkımızca meşru sayılmayan ibretlik bir kararla adaylığımıza engel çıkarmış bulunmaktadırlar. Bunu kendi arka bahçeleri olarak bildikleri ysk eliyle almış olmaları, hakta, hukuktan, adaletten ve anayasanın eşitlik ilkesinden ne kadar uzaklaştıklarının göstergesidir. Biz bu kararı hiç bir şekilde kabul etmediğimizi belirtiyoruz.

“PARTİME DESTEĞİM DEVAM EDECEK”
Dolayısıyla, bu karar mevcut hükümete de getirisi olmayacaktır. Çünkü duyarlı Batman halkı yapılan bu haksız ve hukuksuz kararlara karşı hiç şüphesiz tavrını sandıkta ortaya koyacaktır. 
Evet, çok değerli ve fedakâr Batman halkı; 2014 ve 2019 yerel yönetim seçimlerinde bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alakaya ve verdiğiniz büyük desteği ömrüm boyunca asla unutmayacağım.
Başta Partim olmak üzere Babamın, ailemin ve beraber çalıştığım tüm yoldaşlarımın bana verdiği destek ve güvene layık olmaya ve ben birey olarak, bundan böyle elimden geldiğince, partime ve halkıma karşı olan görevimi yerine getirmek için büyük bir çaba içinde olacağımın sözünü veriyorum. hali hazırda bu çok önemli ve zahmetli süreçte, partimiz etrafında kenetlenmeye ve adaylarımızı yalnız bırakmamaya, onlara güç katmaya çalışmakla mükellefiz.  Bu görev ve sorumluluğumuzu büyük bir gayretle yerine getireceğime inanıyorum.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=