Lütfen bekleyin..



Ünlü gazeteci - yazarlar Batman’da buluştu

25 Şubat 2019, 11:34 - Okunma: 1031

Batmanlı ressam Ahmet Güneştekin'in ‘Işığın Mitolojisi’ adlı belgesel filminin galası birçok ünlü konuğun katılımıyla Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Hafta sonu Batman’a gelen; Ahmet Güneştekin beraberinde; Gazeteci yazarlar Uğur Kuru, Haluk Nayman, Selçuk Ramazanoğlu, İnci Aksoy, Ertuğrul Özkök, Mehmet Yakup Yılmaz,

Mehmet Akif Beki, İsmail Küçükkaya, Balçiçek İlter, Ünal Demirkaya Batman’a gelerek ‘Işığın Mitolojisi’ adlı belgesel filminin galası’na katıldı. 


HASANKEYF’TE İNCELEME YAPTILAR
Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman eski Milletvekili Emin Ekmen, Akparti Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Ressam Ahmet Güneştekin ile Gazeteci ve yazarlardan oluşan konuklar tarihi antik kent Hasankeyf’i gezerek incelemelerde bulundu. 
Ahmet Güneştekin’in ilk sergisini açtığı mağarayı inceleyen konuklar daha sonra Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Hasankeyf’in yukarıdan görüntüsüne hayran kalarak anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti.
GALA’DA YAZARLARLA SÖYLEŞİ
Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki galaya, çok sayıda vatandaş katıldı. 
Belgesel gösteriminin ardından moderatörlüğünü Balçiçek İlter’in yaptığı ve Ertuğrul Özkök, Akif Beki ile İsmail Küçükkaya’nın yer aldığı söyleşide Ahmet Güneştekin'in Türkiye’de ve dünyada açtığı sergiler ve yaşamı hakkında izlenimlerini paylaştılar. 
Söyleşinin ardından Ahmet Güneştekin yaptığı konuşmada, özünden hiç bir şey kaybetmediğini, doğduğu büyüdüğü topraklarda minnet borcunu ödemek için sık sık Batman’a geldiğini, Batman’a birçok büyük ilde olmayan büyük bir Çağdaş Sanat Müzesi’nin yapımı için elinden gelen tüm desteği sunmaya hazır olduğunu söyledi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=