Lütfen bekleyin..



Askon: ‘Yatırıma odaklanmamız için faizlerin düşmesi şart’

21 Şubat 2019, 12:34 - Okunma: 712

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman şube başkanı M.Selman Nasıroğlu, faizlerin yüksek olmasının ülke ekonomisi açısından normal olmadığını belirterek, üretime dayalı yatırımların olması için acilen faizlerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

ASKON Başkanı Nasıroğlu konuya ilişkin şunları ifade etti; Faizler konusunda ciddi anlamda tartışmalar yaşadık ve sonuçta bugün yüksek faiz gibi Türkiye ekonomisi açısından son derece normal olmayan bir durum ile karşı karşıya kaldık.  Yüzde 20’nin üzerinde seyreden faiz oranları ülke ekonomimiz açısından anormal bir durum. Ha keza beş, on yıllık tahvillere baktığımızda da yüzde 14’leri, 15’leri görüyoruz. Bu oran da son derece yüksek. Ülke ekonomisi olarak olumlu adımlar atılıyor. Dengeleme süreci beklenen seyrinde devam ediyor. Lakin, enflasyon ve faizler düşmeden toparlandık diyemeyiz. Toparlanabilmemiz açısından da bir an önce kaçınılmaz bir şekilde üretime dayalı yatırımlara geçmemiz gerekiyor. Bu yüksek faizlerle üretime geçilmesi de zor görünüyor.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=