Lütfen bekleyin..



“Kentin İmar ve Kentsel dönüşüm sorunu çözülmelidir”

18 Şubat 2019, 17:19 - Okunma: 781

Gazetemize özel açıklama yapan Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy 31 Mart tarihinde sona erecek Başkan Vekilliği görevi öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Vekili Aksoy Belediye borçlarının kesinlikle artmadığını belirterek “Geçmiş dönemde ne olmuşsa bu dönemde de o olmuştur.” Bu süreçte merkezi hükümetten ekstra bir para gelmediğini ve yasalar çerçevesinde geçmiş dönemde kıstaslar göze alınarak Belediye’ye iller bankasından para geldiğini açıkladı.

“İLUH DERESİNİN ISLAHI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALI”
Şehrin en önemli iki sorunu olarak İmar ve Kentsel dönüşümü gördüğünü açıklayan Başkan Vekili Aksoy konuşmasında “Çözemediğimiz sorunların başında İluh deresinin etrafındaki mahalleler başta olmak üzere kentsel dönüşüm sorunudur. Aslında bununla ilgili çalışmalar yaptık ancak bunlar kısa sürede çözülecek konular değildir. Yeni Belediye başkanının öncelikli hedefleri arasında şehirde imar meselesini ve kent için yeni imar alanlarını açması lazım. Şehrin düzenli gelişmesini sağlayacak yeni dengeli kentleşme, çevreci imar planı gerçekleştirmek gerekir. İmar planlarının önündeki engelleri aşmak için titizlikle çalışma yapılması lazım. Bu bir siyasi irade gerektirir. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, Kentsel dönüşüm ve İmar sorunu çözülemeyecek bir sorun değildir. İluh deresinin islahı ve çevresindeki kentsel dönüşüm konusunda karamsar olmamak lazım. Bizler önemli çalışmalar yaptık ve bunu bir aşamaya getirdiğimize inanıyorum. Yeni Yönetimin bu konudaki çalışmalarına tüm kentim destek vermesi gerekiyor. Bu bir rant meselesi değil, Çocuklarımızın geleceğini düşünerek adımlar atmak lazım. İnsanlarıda mağdur etmeden İluh deresinin kentsel dönüşüm sorununu çözmek lazım.” Dedi. 

 “BATMANLIYA BİR UMUT VERDİM”
31 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler öncesinde 2 yıldır görev yaptığı Batman Belediyesinden memnun ve gönül huzuruyla ayrılmaya hazırlandığını belirten Başkan Vekili Aksoy “Bizler bu şehirde önemli işler yaptığımıza inanıyorum. Yollar yaptık, 300 Km’lik Asfalt yaptık. Altyapı, İçme suyu hattı ve kanalizasyon işi yaptık, şehre 50’ye yakın yeni park, yeşil alanlar yeni yatırımlar kazandırdık. Bunlar güzel şeyler. benim en çok mutlu olduğum konu şu Batman halkı artık şunu gördü. Ben Batmanlıya bir umut verdim. Daha yaşanılabilir bir şehir oluşturma adına umutlar kattım. Halk yaptığımız bu çalışmalarla bu şehrin daha temiz olabileceğini gördü. Artık Batman yöneticisinden daha iyisini isteyecek bir psikolojiye sahip oldu. Bu umudu verdik.” Dedi.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=