Lütfen bekleyin..



Batman Sanayisinin sorunları Üniversitede tez konusu oluyor

18 Şubat 2019, 17:06 - Okunma: 610

Batman Üniversitesi ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında düzenlenen işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir tarafından törenle imzalandı.Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırak, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesi desteklenerek

 ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladıklarını belirten Rektör Duruş,  “KOBİ'lerin teknoloji ve AR-GE kültürü edinmelerini sağlamaya çalışacağız, Üniversitemizdeki bilim insanları doğrudan sanayideki sorun ve proje fikirleri üzerine tez çalışması yapacak” dedi.
ÜNİVERSİTE – BATSO İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Sanayinin %98'ini oluşturan ve halen geleneksel üretim yöntemi ile çalışmaya devam eden KOBİ'lerimizi teknolojik ürün ve üretim yöntemlerini kullanmaya cesaretlendirerek bu işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri AR-GE, teknoloji ve inovasyona yönelik çalışmaların hem üniversite hem de devlet desteği ile gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Rektör Durmuş, “Üniversitemizde doktora veya yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin tez konularının KOBİ'ler tarafından talep edilen, imalat sanayine yönelik yeni teknolojilere dayalı ürün, üretim yöntemi ve AR-GE tabanlı ihtiyaçlara yönelik olarak belirlenmesini sağlamaya çalışacağız” dedi. 
SANAYİNİN GELİŞMESİNE KATKI SUNACAK
Akademisyenler ve üniversite mezunu gençler arasında şirketleşme kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi yeni şirketler doğmasını sağlamayı da amaçlayan protokol imza töreninde konuşan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünün sanayimizin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladığını, sanayideki sorunlara üniversitemiz akademisyenlerinin çözüm yollarını tezlerle ortaya koyarak çözüm üreteceklerini söyledi. Yapılan işbirliği protokolü ile Batman Üniversitesinde üretilen akademik bilginin ticarileşmesini sağlamayı hedeflediğini belirten BATSO Başkanı Demir, protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=